Posted on
tantra în viața de zi cu zi

În ultima vreme am citit despre acest subiect pentru că voiam să mă lămuresc. Foarte multă lume a înțeles greșit acest concept, pentru că dezinformarea este peste tot, din păcate. Tantra nu este numai despre sex, cum nici Feng Shui nu este despre o anumită poziție a mobilei sau cum nici Yin Yang nu este doar alb și negru. Tantra în viața de zi cu zi înseamnă mult mai mult decât ce auzim noi de la cunoștințe sau din povești.

Tantra are un caracter holistic și se poate aplica pentru orice fel de activitate în viața de zi cu zi. Tantra este de fapt abordarea unei acțiuni prin fiecare simț al nostru. Așadar, orice facem putem să schimbăm și să o ducem la next level. Nimic nu este interzis, nimic nu este greșit sau rău.

Prin simțuri, noi controlăm fiecare activitate pe care o desfășurăm. Acest concept s-a dus foarte mult spre erotism, pentru că evident, sexul vinde și toate celelalte practici s-au micșorat în fața erotismului. Într-adevăr se folosește Tantra și în erotism și chiar are un rol fundamental, însă nu aici se rezumă totul. În Tantra este importantă intensitatea simțurilor, pentru că prin intensitate se controlează lucrurile.

Iar intensitatea implică o cantintate mare de energie. Dar mulți s-au oprit doar aici. Într-adevăr că Tantra a ridicat orgasmul la mare artă, chiar la o experiență spirituală de vârf. Din păcate mulți nu înțeleg ce înseamnă acest lucru și chiar iau în râs această practică.

Mai simplu e să judecăm, înainte să ne forțăm mintea să înțelegem mai bine lucrurile. Pentru alte culturi această practică este un lucru firesc. Dar mai bine să nu intru în acest subiect de spiritualitate, pentru că nu aș avea spațiu suficient. Și nici nu vreau să te încurc mai tare…

Calea tantrică se poate aborda în orice altceva. Totul poate fi inclus, ești liber să alegi orice experiență. Ca să îți și iasă va fi nevoie de exercițiu și experiență ca și în orice altceva. Poți să începi cu lucruri mici și simple.

Vreau să te întreb, tu cât ești de atent la tine atunci când faci ceva? Cât îți deschizi inima și toate simțurile atunci când faci un lucru? Acum să îți dau exemple de câteva lucruri simple: când bei o cafea, când mănânci, când faci un duș, când ai o conversație, când faci curățenie, când citești, când îmbrățișezi, când scrii, când lucrezi la ceva și lista poate continua la nesfârșit cu orice altă activitate. Atunci când facem toate aceste lucruri încet și nu ne grăbim, focusul se schimbă.

Atunci când ne grăbim, noi ne agităm și în interior, chiar și respirația se precipită. Așa că, încetinește graba și o să vezi că un ritm mai lent îți va crește deschiderea către ceea ce faci și intensitatea acțiunii. Elimină lucrurile inutile, pentru că acestea îți mănâncă energia, te obosesc și te stresează. Inutil!

Așa sunt lucrurile inutile, nu îți dau nimic, doar îți iau. Dacă nu mai faci lucruri inutile, știi tu care sunt acestea, viața devine intensă și mai colorată. Iubești ceea ce faci? Cât de des simți că iubești?

Cât de intens? Iubește fiecare lucru pe care îl faci. Chiar și un orgasm fără iubire este fad în comparație cu o iubire sănătoasă, într-o relație sănătoasă. Cum arăți această iubire?

Tantra in iubire

Zâmbește, dorește bine celor din jurul tău, dăruiește din ce ai. Chiar dacă nu ai mult, oferă cât poți tu și o să vezi că ai mult mai mult decât credeai. După asta vei descoperi că devii mai puternic, mai fericit și lumea va arăta mai bine și mai luminoasă în ochii tăi. Și lista poate continua la nesfârșit despre toate lucrurile frumoase și bune pe care poți să le faci.

Ideea este să începi și măcar să încerci să aplici Tantra în orice activitate măruntă. Așa poți să descoperi prin proprie experiență ce înseamnă de fapt Tantra în viața de zi cu zi. Te provoc să faci asta și să îmi spui cum a fost pentru tine și ce ai experimentat. Cafeaua o să aibă alt gust iar ciocolata chiar te va surprinde.