Posted on
60's make up

În căutările mele pentru diverse subiecte, tot timpul dau de lucruri noi interesante și lucruri vechi, poate uitate, dar la fel de interesante. Lucrurile vechi sunt mereu frumoase, pentru că ne trezesc o emoție de nostalgie. Lucrurile vechi ne aduc aminte de copilărie și de momente prețioase.

Când eram mici, ne jucam cu tot felul de lucruri, exploram lumea. Așa mi-am amintit de machiajul anilor de mult apuși. Toate fetele ne foloseam imaginația și ne pictam cu make-up, un ruj, un creion sau cu ce aveam la îndemână.

Reclamă Maybelline

Am petrecut și eu foarte mult timp în fața oglinzii, creând diferite personaje care mai de care mai colorate. Fardul albastru era cel mai apreciat dintre toate produsele. A intrat în atenția femeilor încă din anii 60 și a continuat să rămână în top până la începuturile anilor 90. Atunci am făcut și eu cunoștință cu el.

Reclama creionul albastru

Acest make-up te duce înapoi în perioada retro și wild. Un flash din trecut vine cu creionul albastru și fardul albastru mono. Deși acum nu sunt o fană a culorii albastru, atunci eram fana fardului albastru. Care fata nu a avut un fard albastru? Era trendy, era nebunie cu fardul albastru.

Make-up

Nu doar în anii 60, 70, dar și în zilele noastre un machiaj albastru simplu poate arăta chiar bine. Aceste make-up-uri arată actual, dar și retro în același timp. Diferite brand-uri au adus un omagiu fardului albastru, reinventându-l în formule noi. Câteva exemple sunt Chanel, Nars, L’oreal sau Givenchy, dar lista poate continua.

Fard Chanel
Albastru actual

Mulți asociează această culoare cu uniforma cu nasturi aurii, ceva formal sau ceva nautic. Însă în zilele noastre, albastru se poartă chiar și pe buze. Efectul poate fi puțin șocant, însă albastrul închis scoate în evidență albul ochilor, face ca tenul să arate mai luminos și dinții mai albi.

Make-up albastru

Ice blue și royal blue au fost culorile trecutului purtate de toate supermodelele. Mi-a plăcut această nostalgie și trecerea în perioada adolescenței și copilăriei pentru câteva momente. Nu am mers chiar până în anii 60, însă această perioadă a influențat cu siguranță copilăria mea.

Ice blue make-up

Care sunt amintirile tale din perioada retro? Cu siguranță ai undeva un memory box.