Posted on
timeless pieces

Lucrurile repetitive au întotdeauna o poveste interesantă. Aici mă gândesc la piese de mobilier sau de decorațiuni, care azi nu sunt în trend, dar totuși, mâine le vedem peste tot. Pentru că ele apar tot timpul, au acel timeless attraction și nu poți scăpa de ele.

Cele mai frecvente apariții vin încă din anii 1700 și alcătuiesc un trend principal în lumea design-ului. Acestea celebrează vremurile trecute, stilul francez mult studiat și controversat. Mie mi-au plăcut întotdeuna piesele vechi, însă trebuie să ai foarte mare grijă la cantitate.

Nuanțele închise scot în evidență piesele vechi și îi dau un dramatism aparte. Ceasul auriu, suportul de lumânări pe șemineul închis, toate au o continuitate. Și arată perfect într-un living modern.

cuburi pe pereți

Fast forward la zilele noastre, rafturile pe pereți sunt foarte întâlnite. Sunt utile, dar nu tot timpul foarte drăguțe. Depinde foarte mult cu ce sunt decorate.

Flori și print floral

Florile și print-urile florale nu mor niciodată. Acest design este unul timeless, dă viață unei încăperi simple și oferă comfort și liniște, la fel cum natura exterioară oferă liniște. La fel ca și antichitățile, florile pot aglomera spațiul dacă sunt în exces. Îmi plac, dar într-o cantitate mică.

Black pieces

De ceva timp am descoperit negrul, piesele în negru sunt mai exclusiviste. În casă la mine sunt multe piese negre. Oglinzile cu ramă neagră, sunt un must în orice casă. pot să fie noi sau mai vechi, ele ies în evidență în orice spațiu. Și accesoriile negre fac diferența bineînțeles, o lumânare, o vază sau orice altceva.

White space

Albul mărește orice spațiu. Este culoarea cea mai potrivită atunci când vrei lumină și nici o altă culoare nu merge. Inspiră claritate, puritate și curățenie. Se potrivește foarte bine mai ales în băi.

Perdele și draperii

Ultimele piese timeless, care mi-a atras atenția sunt perdelele și draperiile. Azi da, mâine nu. Ele sunt elegante, umplu camera, dar pot să ia lumina. Si aici depinde foarte mult de spațiu și stil.

Clar că toate aceste piese sunt alegeri personale, însă ele revin tot timpul și se găsesc în fiecare casă. Depinde de tine să le pui în locul potrivit, așa că lasă-te inspirată de acestea!