Posted on

Timișoara a fost primul oraș din România, pe care l-am vizitat anul acesta. De fiecare dată când revin în acest oraș, experimentez diferite senzații. Mă bucur de fiecare dată să am ocazia să admir acest oraș. Este curat, are drumuri bune, case mici drăguțe dar și clădiri impozante, care mă întâmpină după fiecare colț. De înțeles, doar este capitala Banatului, reprezintă partea vestică a țării, care clar că trebuie să aibă un aspect impecabil. Centrul orașului este parcă o altă lume. Clădiri vechi impunătoare, majoritatea vopsite și renovate recent, localuri cochete, o multitudine de restaurante, bistrouri, cafenele, atât de multe, încât nici nu știi în care să pășești. Cel mai nou loc deschis în oraș se numește Quisine și este the must visit place to eat. Este un loc cosy, casual, cu o bucătărie internațională variată. Tot în centru găsești și multe magazine boutique cu diverse minunății, my favourite este o librărie foarte chic, cu un decor wow și o multitudine de cărți pentru toate gusturile. Aș putea sta ore întregi acolo.

Piața Unirii este plină de terase de jur împrejur, chiar și în luna ianuarie poți să mănânci afară. Nu că ar fi foarte frig la Timișoara, dar majoritatea teraselor sunt încălzite. Ai și opțiunea să te lași mângâiat de soare, iar peisajul cochet te va încălzi cu siguranță. Acest loc mi-a furat ochii, recunosc. Cu muzica din fundal, pavajul, culorile, aerul, toate m-au dus în perioada interbelică. Nu că aș mai fi fost, doar ce am auzit și eu. :)) Ceea ce mă bucură tare în legătură cu Timișoara, este faptul că în anul 2021 va fi Capitala Culturală a Europei. Este mult, este puțin? Este enorm și nu pot decât să sper ca anul acesta să înceapă cu o mobilizare în domeniul comunicării, care să reseteze acest oraș.

Eu îi apreciez frumusețea, misterele, eleganța și o să îl vizitez cu drag și cu următoarele ocazii, pentru că pot să spun că este un must see pe lista de călătorii a acestui an pentru fiecare.