Posted on
traversarea prăpastiei

Cum e când simți o prăpastie sub picioare? Știi că trebuie să schimbi ceva și că trebuie să acționezi chiar acum. Poate știi chiar și ce să faci.

Însă este o infinită diferență între a ști ce să faci și a o face cu adevărat. Foarte mulți oameni au informații, cunosc know-how-ul și totuși se simt pe marginea prăpastiei. Ceea ce le lipsește acestor oameni este capacitatea de a aplica știința lor.

Cum faci să traversezi prăpastia? Toate resursele se găsesc în interiorul tău, dar ca să le accesezi trebuie să fii sincer cu tine. Îți aduc aici câteva întrebări de baza care te ajută să adopți schimbarea.

Te provoc să răspunzi la ele pentru că doar așa vei putea să treci de hop.

traversarea de hop

#1 Te-ai hotărât să te schimbi? Numai tu poți hotărâ asta pentru tine.

#2 Care sunt motivele pentru care vrei să te schimbi? Aceste motive sunt undeva acolo ascunse, dar numai tu le știi.

#3 Dacă te examinezi cu sinceritate, îți place ce vezi? Aici este foarte important să nu te minți.

#4 Cum te simți în adâncul sufletului tău? Aici la fel, no lie!

#5 De fapt, cum te împaci cu tine însuți? Aici vezi cât de mult vă certați. Tu cu tine.

#6 Ești încrezător(încrezătoare), energic(ă), puternic(ă)? Răspunsurile pot fi de mai multe unități.

#7 Care sunt argumentele pro și contra pentru a continua să acționezi în direcția pe care ești acum? Atenție, nicio acțiune este o acțiune!

#8 Ți-ar plăcea să îți creezi un viitor mai luminos? Răspunsul este clar.

După ce ai răspuns sincer(ă) la toate întrebările, fă un exercițiu de imaginație și concentrează-te asupra viziunii tale despre viitor. (Cât imi mai plac exercițiile de imaginație, pot să fac un film întreg, demn de premii.) După ce ți-ai imaginat tot ce ai vrut, mai vin cu o întrebare la care te rog să te gândești cât timp ai nevoie.

Care sunt cele mai importante 5 realizări pe care ți le dorești în următoarele 3 luni, astfel încât să fii mulțumit cu progresele tale și a vieții tale?

Boom…știu că este o întrebare foarte grea, dar te provoc să răspunzi la ea. Pentru că după asta vine încă o întrebare, care te aruncă în viitorul acela luminos pe care ți l-ai imaginat mai devreme.

Ce schimbări asupra vieții tale dorești să realizezi în 3 luni?

Te rog, ia-ți cât timp ai nevoie și răspunde la aceste întrebări pentru că în răspunsuri sunt visele tale. Atunci când vedem visele, prăpastia nu mai pare atât de adâncă și înfricoșătoare. Însă obiceiurile tale te pot arunca înapoi pe marginea prăpastiei.

Aceste obiceiuri sunt regulile pe care le urmăm în mod automat, adică lucrurile pe care le facem fără să ne gândim măcar la ele. Acestea se mai numesc modele de acțiune. Și acum te întreb: care sunt trei dintre modelele de acțiune care te-ar putea împiedica să îți atingi scopul?

Adică obiceiurile acelea proaste și neproductive care te trag înapoi. Și te întreb: ce alte 3 modele de acțiune trebuie să-ți stabilești pentru a-ți îndeplini obiectivul? Spun că obiceiurile proaste trebuie înlocuite cu altele productive, pentru că așa este mai ușor.

Se schimbă focusul. Mulți oameni nu reușesc să renunțe la obiceiurile lor proaste pentru că se concentrează asupra a ceea ce nu trebuie să facă – ce nu trebuie să mănânce, că nu ar trebui să fumeze sau să bea – toate, lucruri pe care nu ar trebui să le facă. Îți recomand să acorzi la fel de multă atenție lucrurilor pe care trebuie să le faci, pentru că noile modele de acțiune ajută la înlăturarea celor vechi, le alungă pe cele vechi.

De exemplu, cineva mi-a spus mai demult, că de fiecare dată când simte nevoia să fumeze o țigară, merge și se spală pe dinți. Senzația fresh înlocuiește nevoia de nicotină. Și da, a umblat o perioadă cu periuța în buzunar, dar pentru el asta a funcționat perfect.

Găsește acele lucruri noi care funcționează pentru tine. Cu siguranță, prăpastia va dispărea odată cu noile modele de acțiune. Aici ți-am dat un mini ghid pentru traversarea prăpastiei.

Însă dacă simți că ai nevoie de mai mult ajutor, nu ezita să ma contactezi la numărul 0744878007 sau pe e-mail: izabella.cete@gmail.com pentru o sesiune individuală de coaching. Depinde doar de tine dacă vei trece dincolo. Dar în primul și în primul rând, hotărește-te să te schimbi!

traversarea prăpastiei

Nu accepta viața așa cum ți-o propun oamenii. Nu înceta de a te convinge că viața ar putea fi mai frumoasă; a ta și a celorlalți; nu altă viață, viitoare, care ne-ar consola de aceasta și ne-ar ajuta să-i acceptăm mizeria. Nu accepta. Din ziua în care vei începe să înțelegi că nu Dumnezeu, ci oamenii sunt răspunzători de aproape toate nenorocirile vieții, nu te vei mai resemna.

Andre Gide

Love 🙂