Posted on
Trezirea energiei cu yoga

Cred că știi deja că îmi place yoga. Îmi place cum îmi simt corpul în timpul și după și îmi plac senzațiile sale. Trezirea energiei cu yoga este reală.

Yoga este o practică blândă cu efecte puternice și aproape imediate asupra sistemului nervos, minții și energiei proprii. Practica intensă aduce de multe ori la suprafață emoții puternice, care ne zdruncină un pic. Asta se întâmplă pentru că, emoțiile noastre sunt doar energie stocată în corp și practica ne ajută să dăm drumul acestei energii să curgă liber.

Cu ajutorul practicii yoga putem să trezim energii blocate, să ne eliberăm de cele care nu ne folosesc și să ne dăm un restart emoțional. De aceea, se întâmplă ca la unele dintre sesiuni cineva să aibă o eliberare emoțională, pentru că acea persoană se simte în spațiul potrivit ca să elibereze și să manifeste emoțiile respective. În aceste momente acest proces și această persoană trebuie doar susținută fără alte reacții.

Corpul nostru este o mașinărie fantastică și stochează fiecare emoție pe care noi o simțim, sub formă de energie. Iar aceste energii pot să rămână mai mult sau mai puțin timp în corpul nostru, astfel că unele lucruri vechi se și pot bloca. Practica yoga cu ajutorul respirației, a posturilor ne ajută să dăm drumul acestor energii să curgă liber.

Diferite mișcări ale corpului deblochează diferite zone, implicit deblochează și energia lor. Miza cea mai importantă în yoga este să ajungi să te vezi, din toate unghiurile, cu bune și cu rele, cu lumini și umbre. Să vezi exact ce se află în tine.

Practica yoga

De peste 2 ani, practic yoga în mod consecvent și conștient, iar aceasta mi-a transformat întreaga existență – fizic, mental și, ulterior, spiritual. Echilibrul fizic mi-a deschis calea echilibrului intern, care, la rândul lui, a început să se reflecte în exterior, aducându-mi calm, răbdare și înțelepciune în viața de zi cu zi. Toate astea se întâmplă însă cu parctica constantă, și nu cu câteva sesiuni.

Aceste practici se pot face cu un îndrumător, cel mai bine unul experimentat. Eu m-am îndrepatat către oameni cu cunoaștere bogată în aceste practici, cu gândirea și inima deschise, spre oameni care mă motivau să mai fac încă o sesiune și încă o sesiune. Așa am experimentat diverse tehnici la diverse clase.

Unele mi-au plăcut, altele m-au atras, altele poate că nu le-am înțeles suficient, însă fiecare tehnică mi-a adus ceva benefic. Yoga este o călătorie continuă, ceea ce însemnă că eu mă consider un etern discipol al acestei înțelepciuni vechi. Cu cât înveți mai mult, cu atât știi mai puțin.

P.S. Dacă vrei să experimentezi diferite practici de yoga, găsești o gamă variată în Cluj-Napoca.