Posted on
tu stii ce-ti doresti de la viata

Acțiunile tale și felul tău de a fi de acum au relevanță și ecou nu doar acum, ci și peste timp. Tot ceea ce faci acum se va reflecta în viitor. Așadar, vin cu întrebarea: tu știi ce-ți dorești de la viață? Dacă răspunsul este da, te felicit și citește mai departe, iar dacă răspunsul este nu, citește mai departe.

Cu ce rezonezi acum? Ce te fascinează acum? Ce te ajută în viață? Am învățat de curând că viața este simplă, cu cât o simplifici mai mult, cu atât îți este mai ușor.

Când ceva nu merge, mai bine închei rapid socotelile, pui stop și o iei de la capăt. Capitolul deschis acum în viața ta are o foarte mare importanță și pentru viitorul tău. Recunosc, viața poate fi obositoare de multe ori, dar asta doar pentru că nu îți dozezi energia corect. Când faci multe activități deodată, ai nevoie de odihnă.

Este bine să muncești, dar nu până la epuizare. Și cel mai important, să știi pentru ce muncești. Începe prin a-ți da seama ce îți dorești. Dorința este un lucru bun și frumos.

Retreat Mind&Body

Unii zic că nu prea poți să le ai pe toate, eu zic că poți… Ai nevoie de inspirație și de o sclipire…Da, cu toții avem aceste lucruri, doar că nu le accesăm. Ne umflăm și ne supărăm imediat când ceva nu ne iese.

Dar oare am făcut lucrurile corecte pentru noi? Mulți vor să fie antreprenori. Dar ce îți place foarte mult să faci? Începe să faci acel lucru și vezi dacă poți monetiza, dacă poți să faci bani din asta.

Dacă poți, mergi pe asta, dacă nu, las-o baltă. Contează acel ceva, ce alegi să faci. Cei din jur o să îți facă sugestii, vezi dacă acestea te motivează sau nu. Cel mai câștigat ești atunci când ai proiectul tău de suflet, cum am și eu.

Acest proiect are nevoie de o notă foarte mare din partea ta. Dacă o să faci lucruri doar să îi mulțumești pe ai tăi, poate o să reușești asta, dar tu nu vei fi mulțumit în totalitate. Visul meu de la o vârstă fragedă a fost să devin avocat. Am și terminat Facultatea de Drept și mi-a plăcut foarte mult.

După care mi-am dat seama în doar trei luni, că acest vis nu era al meu. Și am învățat din asta. Statisticile arată că peste 30% dintre studenți nu-și urmează visul lor, ceea ce este trist. Așa am ajuns să fac dezvoltare personală.

Acest lucru mă împlinește pentru că, pe de o parte schimb mentalități, pe de altă parte văd niște rezultate fantastice în rândul oamenilor. Am început să lucrez timid. Acum mă îndrept cu mare drag și spre educație, ofer foarte multe informații, pentru că educația este extrem de importantă. Oamenii au nevoie să știe cum să trăiască, să se cunoască, încotro să se îndrepte, să își creeze propria viață, să facă lucruri și să dăruiască.

Și urmează să mai fac și altele. Cu cât ne concentrăm mai mult să dezvoltăm valori, cu atât mai repede o să avem o viață frumoasă și prosperă. La începutul pandemiei, am luat o decizie radicală, care m-a dezvoltat extraordinar și am început să îmi creez visul. Totul a început de la stima de sine înaltă, care te ajută să înveți mai repede, mai ușor, să muncești mai mult cu drag și să ai mai multă pasiune.

Uite, eu sunt un exemplu că poți să îți schimbi direcția chiar și după 30 de ani. Cine ar face asta? Oricine își dorește o viață a lui. De asemenea, oamenii creativi, fără frică, sunt nemaipomeniți, ce iese din mâinile lor este extraordinar și îmi doresc foarte mult să văd oameni care se dezvoltă și realizează ce își doresc.

Când o să știi ce vrei de la viață, o să vezi viața cu alți ochi. Și o să alegi doar partea bună a lucrurilor. Călătoria asta a vieții este fascinantă de la cap la coadă. Da, trebuie să muncim, mai ales la noi.

De foarte multe ori nu ai chef de nimic, mai ales acum vara. Dar nevoia oamenilor de dezvoltare este permanentă. Am văzut asta în cadrul proiectului meu de Retreat-uri de Mind&Body, pe care l-am dezvoltat împreună cu prietena mea Simona Echim și care se adresează tuturor. Am început acest proiect anul acesta, pentru a da mai departe tot ce am învățat până acum.

Cu prietena mea Simona Echim

Oamenii sunt dornici să afle lucruri despre ei și să se cunoască pe ei înșiși iar asta mă bucură foarte mult. Pentru că acest lucru este esențial pentru toată lumea. Am participat la multe cursuri, din toată țara și din străinătate. De ce?

Pentru că acolo învăț lucruri practice, îmi pun în valoare abilitățile și vin cu competențe dobândite în urma cursurilor, iar experiența de viață, experiențele trăite pe pielea mea și alte lucruri creează o horă de educație la alt nivel. Și o să merg și la alte cursuri, diferite, dar care mă ajută în viața reală. Trebuie să înveți să lucrezi cu tine, în primul rând, chiar dacă nu ai mai făcut asta până acum. Cere ajutor!

Dezvoltare personală

Am fost învățați să reușim să facem lucruri singuri, dar în viață nu poți să faci lucrul acesta. Cu cât investim în oamenii de lângă noi, cu cât avem mai multă grijă de ei, cu atât noi o să evoluăm și o să ne dezvoltăm, ceea ce se traduce prin bunăstare pentru toată lumea – personal, social, profesional – și, uite, cum am creat noi un vis al nostru. Nu poți să ajungi acolo însă, fără să știi ce vrei și fără acțiune. Și să nu uiți niciodată că ești norocos, să nu uiți niciodată că poți și că ai multe posibilități!

Uită-te la ce ai realizat!