Posted on
Un an de pandemie

Iată că a trecut un an, de când viețile noastre s-au schimbat aproape total. La început speram că în câteva luni va reveni totul la normal, dar deja ne-a prins anul. Se făceau glume pe seama pandemiei și circula pe internet întrebarea “cum sărbătorești un an de pandemie?”.

Întrebarea este bine-venită, deoarece avem încă un motiv de sărbătoare. Aici am două mențiuni: prietenii mei să stea liniștiți acasă că nu fac petrecere la mine. Și sper că nu se dă încă o zi liberă la bugetari… nu de alta, dar deja sunt prea multe zile libere. Glumesc, dar numai cu zilele libere!

Răspunsul meu la întrebarea de mai sus este, că sărbătoresc cu bucurie anul de pandemie, pentru că în curând o să mă vaccinez. Și atunci o să pot să merg peste tot în lume. Eu am speranța că indiferent cum va fi, dar va fi bine.

S-a creat foarte multă agitație în jurul subiectului cu vaccinarea, lucru care mă întristează, dar fiecare este liber să creadă ce vrea. Eu una am încredere în știință și tehnologie. Fără știință nu am fi în acest punct atât de avansat al zilelor noastre.

Oricâte virusuri ar fi fost, noi suntem tot aici, tot mai mulți și mai longevivi. Da, s-au schimbat foarte multe lucruri la nivel global, dar nu este o tragedie, pentru că omul se adaptează ușor. Te ferești, te vaccinezi, scapi și te bucuri de viață! E simplu!

Tragedie este atunci, când din propria ta prostie ajungi să te îmbolnăvești și să suferi. Nu numai că tu suferi, dar îi faci și pe ceilalți să sufere. Nu ai grijă de tine, refuzi medicamentația sau te distrugi singur sunt gesturi lipsite de iubire de sine.

Însă fiecare alege pentru el exact ceea ce își dorește. Mai rău este atunci când lași pe alții să aleagă pentru tine. Dar dacă tu poți să alegi pentru alții, oare ce ai alege?

De multe ori, alegem pentru cei mai săraci, pentru cei mai slabi de înger sau pentru cei care au nevoie. De cele mai multe ori, alegem chiar fără să ne dăm seama de asta. Întrebarea este dacă alegem de fiecare dată într-adevăr ce este mai bun pentru ei? Această întrebare naște multă analiză și aici mă refer la o analiză contextuală, pentru că fiecare alegere diferă în funcție de context.

Acest an ne-a învățat foarte multe lucruri noi. Ne-a învățat multe despre noi înșine în primul rând, dar și despre semenii noștri. Oamenii sunt buni, săritori și afectuoși în general, micile excepții pot fi educate.

A trecut un an de pandemie, hai să sărbătorim cum se cuvine și responsabil!