Posted on
Un cuvânt poate schimba viața unui om!

Atât de puternice sunt cuvintele, chiar dacă noi nu le dăm așa importanță. Un cuvânt poate schimba viața unui om, în bine sau în rău. Un cuvânt poate fi dureros, poate să te dobare sau poate chiar să te vindece. Sigur ai pățit și tu când la auzul unor cuvinte ai simțit că fuge pământul de sub picioare.

Chiar dacă acele cuvinte au fost rostite de mult timp, cuvintele pot fi la fel de puternice și acum când le auzi din nou. De ce crezi că unele cuvinte te enervează mai mult decât altele? De ce cuvintele uneori te enervează, alteori nu, în funcție de context? Sau ieșite din gura unora te enervează, din gura altora nu?

Oamenii nu zic doar cuvinte frumoase care aduc emoții frumoase și fluturași în stomac, ci și cuvinte dureroase. Atunci când orgoliul ne face să pierdem controlul, când spunem lucruri pe care nu le credem cu adevărat doar pentru că suntem noi nesiguri sau nefericiți. În aceste momente rănim pentru a nu fi răniți. Ca să înțelegi mai bine la ce mă refer, îți dau câteva exemple.

Atunci când cineva ne refuză sau ne alungă din viața lui. Un prieten, un iubit, un coleg sau orice persoană apropiată. În astfel de situații numai noi credem că suntem apropiați, dar sentimentul nu este reciproc. Atunci simți că ceva se rupe pentru totdeauna.

Inversul valabil este cand o persoană te acceptă și te apreciează exact așa cum ești. Simți că se deschide o nouă lume în fața ta. Atunci se realizează adevărata conexiune și simți că te apropii mai mult de acea persoană. Acele cuvinte devin magice și vindecătoare.

Alt exemplu este atunci când cineva îți spune că nu te mai iubește, un iubit sau o iubită. Asta se întâmplă la despărțiri, iar aceste cuvinte pot avea ecouri dureroase ani de zile. Contrariul este când cineva îți declară iubire și sentimente sincere. Raiul pe pământ.

Un alt exemplu dureros este atunci când meritele nu sunt recunoscute. Te simți mic și fără valoare, mai ales când aceste cuvinte vin din partea unui părinte. Nu le vei uita niciodată. Chiar dacă nu sunt din rea intenție.

Dar atunci când aprecierea este exprimată, primești instant un boost de încredere în sine. Așa că, ai mare grijă la cuvintele rostite pentru că ele au foarte mare putere asupra celorlalți. Un cuvând poate schimba viața unui om, de preferabil ar fi să îl schimbi în bine. Cât de des poți.

Seminar interactiv online

Mai multe despre acest subiect vom discuta în Seminarul Interactiv Online: Importanța cuvintelor în comunicare, pe data de 28 aprilie care va avea loc live, pe pagina mea de Facebook. Mai multe informații despre eveniment găsești aici. Te aștept să discutăm împreună despre cuvintele care ți-au schimbat ție viața într-un fel sau altul. Te aștept cu drag!