Posted on
My uniform on, half face mask.

În acest an, toată lumea s-a schimbat neașteptat de repede. Odată cu schimbările, a apărut un nou trend, măștile pe față, ceea ce a devenit ca o uniformă.

Suntem obligați să purtăm masca, pentru a ne proteja pe noi si pe ceilalți. Cu toate acestea, sunt foarte multe persoane contra purtării acestei “uniforme”.

Nu am inventat noi apa caldă, măștile există de când lumea. După gripa spaniolă, în Japonia, măștile au devenit un accesoriu normal, chiar din anii 20′. Evident că au apărut și atunci proteste contra-mască, în San Francisco s-a format și Liga Anti-Mască. Întotdeauna se găsește cineva mai deștept și contra-vântului.

În antichitate măștie erau purtate foarte des, la ritualuri, la adunări. Ele au o simbolistică puternică, reperezintă mister, putere, transformare, vindecare. Purtând masca, oamenii deveneau altceva sau altcineva, schimbând comportamente, atitudini, concepte. De asta a devenit și sărbătoarea de Halloween atât de celebră. Cu mască fiecare are puterea de a schimba ceva.

Masca la modă

Masca este la modă. Fără mască nu te mai prezinți nicăieri, nu mai ești cool. Totuși, industria de modă nu a promovat încă masca suficient de mult, chiar dacă foarte multe persoane publice au purtat măști cu mulți ani în urmă.

Dacă nu ai mască poți fi judecat foarte ușor, ești ignorant, nesimțit și nu îți pasă de ceilalți. Cum a fost și cazul cântăreței Lana Del Rey, care a apărut în public cu o mască fashionable, care însă nu oferea protecție.

Masca este un accesoriu indispensabil. Este o uniformă globală în perioada aceasta. Am văzut câțiva, care își asortează masca cu ținuta, which is nice.

Toate croitoresele, pardon designeri, fac acum măști, și-au reinventat business-ul conform cerințelor, ceea ce iarăși este foarte bine. Bravo! Dar măcar faceți-le bune, cu protecție și purtabile!

Nu știu exact cât de mult protejează ele, însă știu că acest accesoriu a adus multă controversă în toată lumea. Măștile sunt mai mult un subiect de dezbatere, decât un obiect acceptat și purtat din cotidian. Acest lucru s-a văzut clar în acest an, odată cu evoluția pandemiei. Which is not cool!