Posted on
Viena

În septembrie am fost câteva zile la Viena, însă de abia acum am apucat să mă așez și să scriu câteva cuvinte despre acest oraș. Am ajuns înapoi în acest oraș după 12 ani. Viena s-a schimbat sau mai bine zis percepția mea s-a schimbat. Am văzut totul cu alți ochi.

Viena are o istorie foarte îndepărtată, fosta capitală a imperială și reședință a familiei imperiale de Habsburg, ceea ce a dus la dezvoltarea sa ca unul dintre cele mai importante centre culturale și politice ale Europei. Ceea ce se și vede printr-o bogăție impresionantă. Până acum credeam că englezii au cele mai impresionante clădiri și sunt cei mai royal, dar odată ce ajungi în Viena- stai să vezi! Royalty după fiecare colt de stradă.

Viena Centru

Clădirile sunt impresionante, multe palate aristocrate în stilul baroc, încăcate de povești și de istorie. Aici am văzut cele mai frumoase clădiri și străzi. Decorațiunile sunt parcă din povești cu prinți și prințese. Iar palatul Schonbrunn, construit la cererea împăratului Leopold I, este o clădire în stil baroc, de o frumusețe impresionantă.

Schonbrunn
Viena Schonbrunn

De fapt, asta a și fost la Viena, în perioada habsburgică au dominat poveștile cu prinți și prințese și clădiri de o frumusețe aparte. După cum era de așteptat, prețurile nu sunt deloc mici, dar toate lucrurile, de la mâncare până a obiecte și servicii sunt deosebite și de foarte bună calitate. Cu alte cuvinte, dacă vii pregătit poți cumpăra tot felul de minunății care te vor încânta mulți ani. Însă, cel mai important, pleci cu amintiri și cu poveștile unei alte lumi.

Toate locurile, palatele, bisericile, cafenelele sunt superbe, iar totul conceput special pentru a simți energia regalității și a rămâne cu amintiri de neuitat. Dacă vrei să pătrunzi în poveste, mergi la Viena!

Viena palate
Donauturn
Viena de sus