Posted on
Vindecarea prin vorbire

Atunci când vorbim cu cineva, practic ne descărcăm sufletul. Spunem ce ne apasă, astfel greul devine mai ușor. Vindecarea prin vorbire se parctică încă din cele mai vechi timpuri.

Vracii, vindecătorii, preoții, terapeuții, mai nou psihologii și coach-ii fac o vindecare prin vorbire, doar prin faptul că ascultă. Cel ce vorbește, practic, se vindecă singur, niciunul din cei enumerați mai sus nu are vreo putere miraculoasă, supranaturală. Puterea de vindecare este în noi, în fiecare.

Noi oamenii adunăm diferite supărări, neliniști, tristeți, poate mai vechi. Alteori, experiențe noi ne provoacă modurile de a vedea lumea. Omul atunci când conștientizează ceva, se luminează.

Cel puțin pentru mine așa este. Nu am fost crescută cu conștientizarea, iar acum când apare câte un AHA mare, este ceva care mă eliberează. Acel AHA ia o greutate de pe mine.

Misiunea noastră generală este de a evolua. Iar atunci când vorbim cu cineva avem conștientizări, care ne eliberează și ne fac să ne simțim mai bine. Există un sentiment înnăscut că a vorbi cu altcineva ajută la ameliorarea suferinței, ceea ce înseamnă că această comunicare luminează întunericul într-un mod enigmatic.

Poate te întrebi cum o simplă conversație poate face atât de multe? Cum ar trebui să interpretăm asta? Poate te gândești că persoana cu care vorbești va ști ceea ce tu nu știi.

Dar nu persoana cu care vorbești vine cu soluția. Fundamentul atât al psihanalizei, cât și al psihoterapiei se bazează pe presupunerea că este posibil ca o persoană să rezolve o problemă vorbind cu alta. Și această presupunere se dovedește a fi reală și adevărată.

Acolo se întâmplă un proces, la fel ca în alte părți, se rezolvă niște lucruri. Merg la dentist pentru că am o durere dentară. Dentistul ajută la problemă, el are cunoștințe pe care eu nu le am și poate prin ea să remedieze problema.

Dacă am o problemă juridică, atunci merg la un avocat. El știe lucruri, dar nu îmi rezolvă el personal problema. Atunci când merg la un psiholog, coach, terapeut, el știe lucruri, el mă ghidează, dar nu o să îmi rezolve el problema.

Eu îmi rezolv singură problema cu ajutorul lui! Este un proces care necesită o examinare atentă. Atunci când ascultătorul, orice meserie ar avea, este implicat 100% în ascultare și este acolo pentru client, ghidajul va fi unul bun.

Și rezultatele o să apară. Iar atunci când există și experiență, iar asculătorul și-a rezolvat problemele sale similare, procesul va fi un succes. Vorbitul te descarcă iar dacă cunoști și direcția spre o cale potrivită a povestirii, o să mergi pe calea vindecării.