Posted on
At Home in Bistrita

Eu am mai multe locuri unde zic și mă simt că sunt acasă. Nu am multe case, nu la asta mă refer. Sunt bogată, dar nu în felul acesta.

Acasă poate fi casa părinților mei, la Bistrița, unde m-am născut. Acum vine întrebarea: din Bistrița, Bistrița? Daaa, din orașul Bistrița. Nu înțeleg întrebarea asta stupidă și nu mai vreau să o aud. Cu siguranță că o s-o mai aud…

Hometown Bistrita

Acasă este la bunici, unde am copilărit, unde s-au creat cele mai frumoase și magice momente din viață.

Acasă mai este și actuala locuință din Cluj. Ăsta este de fapt, cel mai des loc folosit pentru termenul acasă.

De toate aceste locuri mă leagă nenumărate amintiri și revin cu drag de fiecare dată când am ocazia. Formarea noastră ca adulți, s-a făcut în locurile unde am petrecut cel mai mult timp fiind copii. Noi rămânem legați emoțional de aceste locuri pe viață.

În ultima vizită făcută la Bistrița, am ieșit la o plimbare în oraș și m-am pus în locul unui turist. Cum e să fi turist în orașul tău natal? Cum e să vezi totul cu alți ochi?

Old town Bistrita

Este foarte interesant să îți vizitezi locul nașterii ca un turist. Observi detalii, pe care nu le-ai văzut ani de zile, dar ele erau tot timpul acolo, așteptând să fie descoperite. Locul se schimbă, orașul se schimbă, oamenii se schimbă, dar totuși ceva acolo rămâne la fel.

Am descoperit locuri noi, locuri frumoase și am fost mult mai atentă la toate clădirile vechi, la monumentele istorice, pe lângă care am trecut de atâtea ori. Doar acum am observat adevărata lor valoare.

Bistrița este un oraș foarte vechi, mic, cochet și foarte curat. Da, comparativ cu alte orașe este curat și aranjat. Vechiul cu noul se îmbină într-o armonie perfectă. Merită vizitat și o să îl mai vizitez din postura de turist cu alți ochi, căutând alte experiențe și alte emoții.