Posted on

O femeie are nevoie să fie și mai ales să se simtă sexy. De asta apelăm la tot felul de artificii, haine, make-up și mai ales pantofi. Fiecare dinter noi are nevoie să audă: You are sexy!

Fiecare dintre noi avem nevoi diferite, iar femeile au nevoie de admirație și sprijin de la un bărbat. Și de mulți pantofi. Avem acest obicei de a colecționa pantofi, pentru că pantofii ne fac să ne simțim sexy.

Acest comportament poate fi de multe ori unul incomod din mai multe puncte de vedere. Putem să avem foarte mulți pantofi incomozi, care ocupă mult spațiu, ceea ce este incomod pentru locuința. Și mai este incomoditatea financiară, colecționarea golește contul literalmente.

Ce nevoie se află de fapt în spatele acestui comportament incomod? Răspunsuri pot fi multe: nevoia de admirație, de validare, de recunoaștere, de sprijin, de conectare, de a umple un gol, de a parea cineva. Și lista asta poate continua la nesfârșit.

Ca să nu mai ai acest comportament, trebuie să te eliberezi de aceste nevoi și să schimbi perspectiva. Libertatea înseamnă abandonarea a tot ce te îngădește, fie că sunt nevoi sau comportamente nesănătaose. Pantofii și rochiile nu te eliberează, ci te îngrădesc din ce în ce mai mult.

Putem vorbi de eliberare, atunci când pantofii noi devin o alegere conștintă, îi iau doar dacă vreau și mă simt perfect în regulă și dacă nu îi iau. Pot să dorm noaptea și nu mă gândesc acolo, la acel obiect lăsat în magazin. Și nici nu mă gândesc la faptul că acei pantofi mă fac să devin altcineva.

Într-adevăr pantofii au un anumit impact asupra noastră, ca nivel social, ca marcă, material, calitate. La nivel fiziologic, schimbă corpul și postura. Iar la nivel sexual, suntem mai atractive într-o pereche de stilettos.

De aici și pantofii văzuți ca un fetiș de bărbați. Dar acesta este un alt subiect și un alt teriroriu. Deocamdată gândește-te la nevoia ta și ce simți când auzi: You are sexy!